خانه / آشپزخانه دیلی / همه چیز درباره خواص و مضرات انار

همه چیز درباره خواص و مضرات انار

همه چیز درباره خواص و مضرات انار

پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
ـ کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه …

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

مـیوه های بـهشـتـی اسـت کـه خوردن آن بـسـیار تاکید شـده است.
انـار جـزء مـیوه هایی اسـت کـه ائمـه و پیامبـران بـر خوردن آن تـاکـید کردند. پیامبر (ص) در این باره می فـرمایند:
هر کس اناری را کامل بخورد ،خداوند قلـب او را چهل شـب نورانی می دارد
“همچنین امام صادق (عـ) می فـرمایند:”میوه صد و بیست گـونه است و مهتر همه آنها انار است”

خواص انار

خوردن انار بعـد از غذا باعث هضم آسان غذا می شـود و پوست را شاداب می کند.
پوست و ریشه انار ضد کرم است
انار تقویت کننده دستگـاه ادرار و مثانه است.
انار شیرین مقوی معده و کبد است.
استفاده انار برای بیماران قندی توصیه می شود.
برای درمان زخم های دهان روزی چند بار آب انار ترش را مزه مزه کنید.
کسانی که مشکل سر و صدای ناخودآگاه شکم را دارند می توانند انار را با دانه بخوردند.
خوردن انار در طول بارداری، چهره نوزاد را زیباتر می کند.
انار مضرات سیگار و دخانیات را دفع می کند.
خوردن انار مستی را رفع می کند.
انار برای کسانی که مشکلات صفراوی دارند مفید است.
خوردن انار با پرده های داخل آن معده را صیقل می دهد و باعث افزایش هوش می شود.
همان طور که می دانید از انار به عنوان میوه تصفیه خون و کم خونی یاد می کنند.

 

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

مضرات انار

در نهایت هر میوه ای فواید و مضراتی دارد که با خوردن و زیاده روی در آن ممکن است به بدن هر شخص آسیب وارد شود. خوردن انار به بیماران زخم معده و روده به هیچ عنوان سفارش نمی شود. انار باعث یبوست می شود و از جـاذبه کبد می کاهد. کسانی که سرفه می کنند نباید انار بخورند زیرا انار باعث زبر شدن گلو و تشدید سرفه  آن ها می شود. افراد مبتلا به ناراحتی های ریوی نیز در مصرف انار احتیاط کنند.

 

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

خواص فوق‌العاده‌ی آب انار

از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد، تر و قابض است. آب انار سرد و تر است. پوست انار نیز سرد و خشک و بسیار قابض است.

آب انار خون ساز است و خون را تصفیه می‌کند و برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است. رنگ صورت را شاداب می‌کند و شادی بخش و مفرح است. صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. برای افزایش وزن مصرف انار مفید است و آب انار مقوی قلب و معده است.

آب انار راهکاری خوشمزه برای کاهش استرس

متخصصان انگلیسی در یک بررسی جدید دریافته‌اند که نوشیدن روزانه آب انار می‌تواند با پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان هورمون استرس، تنش‌ها و استرس‌های کارمندان را در محل کار کمتر کند.

متخصصان دانشگاه کوئین مارگات در ادینبورگ با انجام آزمایشاتی، تأثیر فیزیولوژیکی مصرف روزانه نیم لیتر آب انار را طی یک دوره دو هفته‌ای مورد ارزیابی قرار دادند.

آن‌ها دریافتند تمام ۶۰ نفری که داوطلبانه در این آزمایش شرکت کرده بودند و در محیط‌های کاری مختلف مشغول به کار بودند، پس از نوشیدن این آب میوه اشتیاق بیشتری پیدا کردند و کمتر دچار استرس و آشفتگی می‌شدند.

به گزارش روزنامه تلگراف، مطالعات بسیاری تاکنون نشان داده است که آب انار مزایای بسیاری برای سلامتی دارد و انجام مطالعات بیشتر برای شناسایی خواص مفید این میوه ضروری است.

آب انار چربی‌های اضافی را آب می‌کند

به نقل از مد نیوز ری‌پورت، این بار متخصصان تغذیه تاکید کرده‌اند که آب انار همچنین می‌تواند چربی‌های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد.

این متخصصان در یک آزمایش یک ماهه ثابت کردند، میزان تشکیل سلول‌های چربی در اطراف شکم در افرادی که آب انار مصرف می‌کنند، کاهش می‌یابد.

کسانی که آب انار می‌نوشند، فشار خونشان نیز پایین می‌آید و بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

پزشکان معتقدند که آب انار می‌تواند مقدار اسید چرب موجود در خون موسوم به اسید چرب «NEFA» را کاهش دهد.

آزمایشات قبلی که روی انسان و حیوانات انجام گرفته، نشان داده است که مقدار زیادی از این اسید چرب، ذخیره چربی را در اطراف شکم افزایش می‌دهد و در نتیجه سبب تشدید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع دوم می‌شود.

آب انار علیه سرطان

خواص آنتی اکسیدانی انار تأثیر زیادی بر کاهش احتمال ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی دارد. آب انار به خاطر داشتن مقادیر فراوانی فلاوونوئید (نوعی آنتی اکسیدان) تأثیر فوق‌العاده‌ای بر خنثی سازی سرطان ناشی از رادیکال‌های آزاد دارد.

طی نتایج حاصله از تحقیقات روی موش‌ها، این میوه می‌تواند در پیشگیری از سرطان پوست و سینه موثر باشد و نیز طی یافته‌های جدید محققان آمریکائی، مصرف آب انار، روند رشد سلول‌های سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

در یک مطالعه زمانی که مصرف آب انار را ارزیابی کردند، مشخص شد: این ماده به دلیل وجود آنتی اکسیدان به مقدار زیاد می‌تواند به عنوان راهی برای مبارزه و جلوگیری از سرطان سینه باشد.

آب انار همچنین می‌تواند چربی‌های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد

این گروه دریافتند: میوه‌های قرمز دارای آب و دانه به طور طبیعی یک نوع ماده شیمیایی به نام «اسید الاژیک» تولید می‌کنند که به نظر می‌رسد برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطان در بافت‌های سینه مفید باشد.

در آزمایشگاه محققان روی آنزیم روماتاس که نقش کلیدی در تولید استروژن و توسعه رشد سرطان سینه و اثرات ده‌ها ترکیب موجود در انار که با مبارزه با سرطان سینه مرتبط هستند، مطالعه کردند.

به طور کلی محققان اظهار داشتند: با استفاده از آب میوه‌های قرمز دانه‌دار به خصوص انار می‌توان به مبارزه با رشد سرطان سینه رداخت.

آب انار سرشار از نوعی ماده آنتی اکسیدان است و همین ماده انار را در صدر میوه‌های دارای آنتی اکسیدان از قبیل زغال اخته، پرتقال و انگور قرار داده است.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای آمریکا معتقدند، میزان آنتی اکسیدان آب انار که به فنولیک موسوم است، از انواع چای سبز و زیتون سیاه نیز به مراتب بیشتر است. بر اساس پژوهش این محققان آب انار دست کم ۲۰ درصد بیش از دیگر آب میوه‌ها دارای خواص آنتی اکسیدان است.

 

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

آب انار برای سلامت قلب

نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار می‌تواند تا بیش از یک سوم، جریان خون به قلب را افزایش دهد.

خواص آنتی اکسیدانی این میوه، از ایجاد کلسترول بد پیشگیری می‌کند و سرخرگ‌ها را تمیز نگه می‌دارد و احتمال حملات قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

 

نوشیدن آب انار به بیماران کلیوی کمک می‌کند

آب انار مزایای بسیار زیادی برای بیماران کلیوی به خصوص بیماران در حال دیالیز به همراه دارد.

 

دکتر فرانک بروسیوس با اشاره به نتایج بررسی متخصصان دانشگاه میشیگان در این باره افزود: آب انار که شامل بالاترین سطوح آنتی اکسیدان پلی فنول است، قادر به کاهش تخریب سلول‌ها به وسیله ایجاد رادیکال‌های آزاد می‌شود. وجود چنین آنتی اکسیدانی در رژیم غذایی بیماران کلیوی می‌تواند به دلیل ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون، امکان افزایش گردش خون به وسیله دستگاه دیالیز را فراهم کند.

بر این اساس محققان، ۱۰۱ بیمار دیالیزی را به طور تصادفی برای مصرف آب انار یا بدون مصرف این نوشیدنی انتخاب و بررسی کردند و نتایج آن نشان داد: آن‌هایی که هفته‌ای ۳ بار نصف فنجان آب انار مصرف می‌کردند، نسبت به سایرین دچار کاهش التهابات مولکول و عفونت‌ها در خون خود شدند.

بیماران کلیوی که هر هفته از نوشیدنی‌های ترش استفاده می‌کنند، احتمال عفونت که دومین عامل کشنده بیماران دیالیزی است را کاهش می‌دهند.

تاکنون هیچ نوشیدنی دیگری که چنین خاصیت از بین برندگی عفونت را داشته باشد، مشاهده نشده است.

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

حتی دانه انار هم مفید است

دانشمندان طی پژوهش‌های مختلف دریافتند که روغن دانه انار دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و ضد میکروبی است.

 

خاصیت آنتی اکسیدانی این روغن:

* از سرطانی شدن سلول‌های بدن پیشگیری می کند.

 

* باعث کاهش ایجاد زخم در مبتلایان به سرطان پوست می شود.

 

* از بیماری های قلبی و تصلب شرائین جلوگیری می کند.

 

* فرایند پیر شدن سلول ها را کند می نماید، لذا در حفظ جوانی موثر است.

* از پیری زودرس و چین و چروک پوست جلوگیری می کند.

 

سایر فواید روغن دانه انار عبارتند از :

* به تنظیم هورمون‌ها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه دارند، کمک می‌کند.

 

* مصرف منظم آن می تواند از مشکلات یائسگی مانند پوکی استخوان ، در خانم ها جلوگیری کند.

 

* روغن دانه انار از تشکیل سلول های سرطانی وابسته به استروژن و غیر وابسته به استروژن جلوگیری می کند.

 

* روغن دانه انار به منظور برطرف کردن کدری پوست در محصولات آرایشی به کار برده می شود.

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

* این روغن مرطوب کننده پوست است و ویژگی ضد التهابی و ضدمیکروبی آن علاوه بر محافظت، به پوست انعطاف پذیری می بخشد.

* روغن دانه انار که خاصیت ضدالتهابی قوی اش مرهون اسید چرب موجود در آن است، ناراحتی های پوستی مانند خشکی پوست ، اگزما و سوختگی در اثر نور خورشید را تسکین می دهد.

* در بازسازی و تقویت پوست نقش دارد.

* این روغن در کاهش ورم و دردهای عضلانی موثر است.

* از افزایش وزن نیز جلوگیری می کند. رعایت یک برنامه غذایی صحیح و مصرف هم زمان مکمل روغن دانه انار باعث کاهش وزن می شود. برای بالا بردن سوخت و ساز بدن می توانید از این روغن روی سالاد و غذا استفاده کنید.

 

%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%b1

رب انار و خواص آن

وقتی صحبت از رُب انار به میان می ‌آید، اشاره به همان خواص انار مطرح می ‌شود.

در کل، انار سرشار از ترکیباتی به نام ” پلی‌ فنول‌ ” ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی ‌دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند.

فراموش نکنید که انار، مواد مغذی بسیاری دارد؛ یعنی در هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۴۰ میلی‌ گرم پتاسیم، ۳ گرم فیبر، ۱۳ میلی‌ گرم ویتامین ث، ۸۰ درصد آب و ۵۰ کیلوکالری انرژی یافت می ‌شود.

در ضمن، مقداری آهن دارد ولی به عنوان خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – آهن نمی ‌توان روی آن حساب کرد.

میزان قندش نیز به حدی است که باعث منع مصرف بیماران دیابت ی نمی ‌شود.

درباره پلی‌ فنول‌ ها باید بگوییم که آن ها ترکیباتی هستند که در اکثر میوه ‌ها و سبزی ‌ها به خصوص شا‌توت و انگور قرمز وجود دارند و البته در انار بیشتر به چشم می‌ خورند.

در ضمن، اسید آلارژیک یکی از مهم ‌ترین ترکیباتی است که در میوه ‌های دیگر کمتر دیده شده اما ویژگی انار و رُب آن مربوط به وجود همین اسید است.

بعضی‌ ها نسبت به خوردن این میوه و رُب آن در طعم‌ های مختلف حساسیت نشان می‌ دهند ولی بهتر است بدانید که معده خود اسیدکلریدریک ترشح می‌ کند.

افراد معدودی هستند که با مصرف انار ترش یا رب انار ترش، معده‌ شان دچار مشکل می ‌شود زیرا ترشحات معده هر فرد نسبت به ترشی یک نوع عکس‌ العمل نشان می ‌دهد.

اسید معده فرآیند هضم غذا را به عهده دارد حال مصرف میوه‌ های ترش زمانی مانع هضم غذا می ‌شوند که فرد خود این علت را درک کند، یعنی مصرف رُب انار ترش یا ملس یا شیرین بسته به ذایقه و تحمل معده هر فرد می تواند پیامدهای مختلفی داشته باشد و این موضوع به خوب و یا بد بودن رُب انار بر نمی‌ گردد.

در حقیقت، انار خواص فراوانی داشته و طبیعتا رُب حاصل از آن نیز بدون فایده نخواهد بود. زیرا حدود ۱۰۰ سال است که دنیا به خواص انار و مصارف درمانی آن پی برده است.

یادتان باشد که وقتی رُب این میوه تهیه می ‌شود، پلی ‌فنول و اسید آلارژیک آن در اثر حرارت از بین نمی‌ رود و تنها ویتامین C آن کاهش پیدا خواهد کرد؛ پس رُب انار نیز ارزش غذایی بسیار دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد

همه چیز درباره خواص و مضرات انار

1 دیدگاه

  1. محمد حسین ارزومندی

    مطالب خوب و در نوع خودش جالب بود اما یک سوال آیا آب انار که به صورت آب‌میوه های پاکتی عرضه میشود هم به همان مقدار آب انار طبیعی مفید و موثر است

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme