خانه / چهره ها / بیوگرافی و عکس محسن هاشمی رفسنجانی ( biography Mohsen Hashemi )

بیوگرافی و عکس محسن هاشمی رفسنجانی ( biography Mohsen Hashemi )

بیوگرافی و عکس محسن هاشمی رفسنجانی ( biography Mohsen Hashemi )

بیوگرافی و عکس محسن هاشمی رفسنجانی فرزند پسر اکبر هاشمی رفسنجانی را در سایت دیلی مشاهده نمایید .

بیوگرافی محسن هاشمی رفسنجانی

محسن هاشمی رفسنجانیتولد ۲ آبان ۱۳۴۰ در قم) معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی و معاون عمران و توسعه دانشگاه علوم و تحقیقات است. محسن هاشمی ۱۳ سال ریاست هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت متروی تهران را بر عهده داشته‌است. او با آغاز کار چهارمین دورهٔ شورای اسلامی شهر تهران، گزینهٔ اصلی اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران بود، که در نهایت با یک رأی مغلوب محمدباقر قالیباف شد.

 

محسن بزرگ‌ترین پسر اکبر هاشمی رفسنجانی (بهرمانی)، رئیس جمهور اسبق و نماینده و رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری و رئیس کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام است. محسن دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه پلی تکنیک مونترال کانادا است. او نایب‌رئیس اتحادیهٔ بین‌المللی حمل و نقل عمومی در منطقهٔ خاورمیانه و شمال آفریقا است. در گذشته در مشاغل گوناگون مانند رئیس دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس بازرسی ویژه ریاست جمهوری و عضو هیئت مدیره سازمان صنایع دفاع اشتغال داشته‌است. در زمان مدیریت وی متروی تهران راه‌اندازی شد و او تا ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ بطور پیوسته عهده دار این سمت بوده‌است. محسن هاشمی در طول دو سال شهرداری محمود احمدی‌نژاد همچنان پست خود به‌عنوان مدیرعامل مترو را حفظ کرد. همچنین احمدی‌نژاد استعفای او را نپذیرفت.

محسن هاشمی رفسنجانی هم‌زمان یک مؤسسه انتشاراتی به نام دفتر نشر معارف انقلاب را اداره می‌نماید که ناشر کتب تخصصی تألیف وی و خانواده وی، به ویژه دوره خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی از قبل و بعد از انقلاب اسلامی می‌باشد. محسن هاشمی همچنین رئیس هیئت مدیره اتحادیه قطارهای شهری کشور بوده و ریاست هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران را هم به‌عهده دارد. وی همچنین به نیابت از پدرش در هیئت مدیره بنیاد رفاه که ناصر باهنر مدیر عامل آن است عضو می‌باشد. او به زبان‌های فرانسه و انگلیسی تسلط دارد و کتاب آنالیز رایانه‌ای قالب‌های تزریقی، توسعهٔ پاک، انرژی پاک و ماجرای مک‌فارلین از تألیفات وی است.

او در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ از سمت ریاست هیئت‌مدیره و مدیر عامل شرکت متروی تهران کناره‌گیری کرد و شهردار وقت تهران، محمدباقر قالیباف با استعفایش موافقت نمود و او را به سمت مشاور شهردار و عضو هیئت‌مدیره منصوب کرد. در دولت یازدهم به ریاست‌جمهوری حسن روحانی، عضویت هیئت‌مدیرهٔ شرکت مادرتخصصی حمل و نقل ریلی کشور نیز به او واگذار شده‌است.

دوران کودکی

او در دوم آبان سال ۱۳۴۰ در شهر قم به دنیا آمده‌است. چون ایام فاطمیه بوده، نام او را «محسن» نهاده‌اند.

دوران کودکی محسن با تعقیب و گریز خانواده از چنگال ساواک سپری شد. بارها پدر به زندان رفت. هنوز سه سال نداشت که پدر را برای دست کشیدن از مبارزه، به زندان بردند. پدر بعد از مدتی، به جهت خلاص شدن از آزار و اذیت رژیم پهلوی، از قم مهاجرت و در شهر تهران سکونت کردند. محسن در تهران به مدرسه رفت. او در مدارس اسلامی ولی‌عصر و علوی تحصیل کرده است .

دوران نوجوانی

دوران نوجوانی محسن، با زندان سه ساله پدر که تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت، همزمان بود. محسن نوجوان، در غیاب پدر، مرد خانه بود. او در کارهای فرهنگی مدرسه فعال بود و مسئولیت کتابخانه مسجد بازار تجریش را نیز بر عهده داشت؛ کتابخانه غنی مسجد، فرصت خوب مطالعه کتاب‌های مختلف برایش فراهم ساخته بود. هنگام پیروزی انقلاب، او ۱۷ سال داشت و درکنار انقلابیون برای به ثمر رسیدن آن فعالیت می‌کرد. در روزهای منتهی به پیروزی، او توانسته بود، چند اسلحه از پادگان‌های تسخیر شده به دست آورد.

بعد از پیروزی انقلاب

بعد از پیروزی انقلاب، محسن تحصیلات عالی خود را به جهت علاقه‌ای که به تولید و مسایل فنی داشت، در رشته مهندسی مکانیک دنبال کرد. او در دوره فوق لیسانس، به توصیه پدر که فرماندهی دفاع مقدس را عهده دار بود، تحقیقاتی را در خصوص نحوة ساخت موشک انجام داد. در دوره دکترا ثبت نام نموده بود، که با توجه به شرایط جنگ احساس کرد باید به تلاش خود در مورد تولید انبوه راکت بغداد به شکل جدی‌تری ادامه دهد. تا تحولی در شرایط فرسایشی جنگ با صدام ایجاد شود.

او تا پایان اجرای قطعنامه و آزادی آزادگان عزیز در خدمت صنعت دفاعی کشور بود و ساخت موشکهای سجیل و شهاب، یادگار دوران فعالیت محسن هاشمی در صنایع موشکی است.

بعد از رحلت آیت الله خمینی و انتخاب پدرش به عنوان رئیس جمهور، محسن هاشمی «دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور» را با هدف کمک به رفع مشکلات و شناسایی نارسایی‌ها پایه‌گذاری کرد. او در مدت حضور در بازرسی، حدود ۵۰۰ گزارش مکتوب و مؤثر از وضع تولید، صادرات، طرح‌ها و پروژه‌ها، بوروکراسی دولتی، معضلات اقتصادی و موانع پیشرفت کشور و مشکلات مردم با دید واقع بینانه، به کمک همکارانش تدوین کرد که تأثیر مفیدی در بهبود روند کاری دولت داشت.

پُرکاری، خوش‌فکری و پشتکار محسن در بازرسی‌ویژه، باعث شد مسئولیت مهم «رئیس دفتر رئیس‌جمهور» به او سپرده شود. در دولت خاتمی هم، توسط وزیرکشور وقت،عبدالله نوری، به عنوان رئیس هیئت مدیره و ومدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) منصوب شد.

رئیس هیئت مدیره و ومدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو)

او شرکت مترو را با حدود ۷۰۰۰ نفر پرسنل و مشکلات مختلف که باعث شده بود، هیچ خطی از مترو به بهره‌برداری نرسیده باشد، تحویل گرفت. محسن هاشمی مترو را از وزارت کشور جدا کرد و به شهرداری تهران ملحق نمود، تا از امکانات دولت و شهرداری برای راه‌اندازی مترو استفاده کند. او با اولویت بندی خطوط، همه توان کاری شرکت را بر یک بخش معطوف کرد و توانست بطور متوسط هر سال ۱۰ (ده) کیلومتر از خطوط حمل و نقل ریلی را راه‌اندازی کند.

ابتکارمحسن هاشمی در بهره‌گیری از امکان استفاده از اعتبارات خارجی و مجموعه‌های ایستگاهی، در احداث خطوط مترو شتاب ایجاد کرد و سفر از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب با مترو امکان‌پذیر شد و تعداد سفرها با حمل و نقل ریلی به بیش از ۲ میلیون نفر در روز رسید.

استقبال مردم آن قدر زیاد شده بود که واگن‌های موجود جوابگوی حجم عظیم مسافران نبود. تأمین واگن‌های جدید، مشکلی حیاتی بود. محسن هاشمی با استفاده از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی کارخانه ساخت واگن‌های مترو را تأسیس نمود. هدف انتقال تکنولوژی بود تا در یک فرایند زمانی، ایران صاحب فناوری تولید واگن‌های مترو شود. این کارخانه عظیم راه افتاد و درصد مهمی از قطعات واگن، امروز در داخل تولید می‌شود. او توانست در مدت مدیریت خود، ۱۰۰۰ دستگاه واگن را در خطوط مترو فعال کند. دیگر ساخت مترو کاملاً بومی شده بود.

حرکت مدیریتی مهندس هاشمی در توسعه خطوط ریلی، نهضت مترو سازی را در کشور به راه انداخت. شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، کرج و اهواز، شروع به احداث قطار شهری کردند. اتحادیه‌ای از سازمان‌ها و شرکت‌های قطار شهری کلانشهرها، تشکیل شد و محسن هاشمی، رئیس این اتحادیه گردید.

محسن هاشمی در تهران، با شش شهردار از خطوط سیاسی مختلف، از کرباسچی گرفته تا احمدی‌نژاد و قالیباف، کار کرد و توانست چهار دستگاه حفار اتوماتیک تونل را در خطوط ۳، ۶ و ۷ مترو فعال نماید. او این بعد از ۲۰ سال کار و در حالی که ۱۳۰ کیلومتر خطوط مترو و ۸۰ ایستگاه با سه میلیارد سفر را به همراه داشت، به دلیل عدم همکاری دولت در تأمین بودجه مترو، به مدیر بعدی تحویل داد.

وی برای انتخابات شورای شهر دورای چهارم ثبت نام کرد که صلاحیت او بعلت عدم التزام عملی به ولایت فقیه و قانون اساسی مورد تأیید قرار نگرفت.

نامزدی شهرداری تهران

با آغاز کار چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، محسن هاشمی جدی‌ترین گزینه اصلاح طلبان و اعتدال گرایان برای شهرداری تهران بود و رقابت نزدیکی با محمدباقر قالیباف برای احراز این پست داشت.

در نهایت در روز ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ در جریان انتخاب شهردار توسط شورای شهر تهران، در دور اول رأی گیری قالیباف و محسن هاشمی هریک موفق به کسب ۱۵ رأی شدند و یک رأی سفید به صندوق انداخته شد. در دور دوم رأی گیری، سرانجام قالیباف با کسب ۱۶ رأی در مقابل ۱۴ رأی محسن هاشمی و یک رأی سفید برای سومین دوره چهارساله شهردار تهران شد. ظاهراً حسین رضازاده که در دور اول به هاشمی رأی داده بود در دور دوم رأی ممتنع داده و الهه راستگو که دور اول رأی ممتنع داده بود، در دور دوم به محمدباقر قالیباف رأی داد.

در تاریخ هشتم مهر ماه ۹۲ با حکم حمید میرزاده، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، محسن هاشمی رفسنجانی به عنوان معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد.

مطاب مرتبط در سایت دیلی :

بیوگرافی و عکس محسن هاشمی رفسنجانی ( biography Mohsen Hashemi )

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme