خانه / اخبار / گزارش تصویری از مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی + عکس

گزارش تصویری از مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی + عکس

گزارش تصویری از مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی + عکس

سلیم موذن زاده خالق اثر فراموش نشدنی زینب زینب و صاحب صدای لاهوتی که به گفته ی کارشناسان ۱۰۰ سال یکبار در جهان پدیدار می شود به علت کهولت سن دار فانی را وداع گفت.

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

سلیم موذن زاده اردبیلی دارفانی را وداع گفت

به گزارش فارس؛ سلیم موذن زاده از مداحان و ذاکران مشهور اهل بیت در عالم تشیع بود که در سن ۸۰ سالگی و بر اثر کهولت سن دار فانی را وداع گفت تا شهر دارالارشاد اردبیل داغدار این مداح عالیقدر عالم تشیع باشد.

زمان تشییع پیکر مرحوم «موذن زاده اردبیلی»

«وَدود موذن زاده»، پسر مرحوم موذن زاده اردبیلی گفت:ایشان بعد از اقامه نماز صبح به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
مراسم تشییع مرحوم «موذن زاده اردبیلی» فردا (چهارشنبه) در شهر زادگاهش برگزار خواهد شد، با این حال جزئیات برگزاری این مراسم پس از جلسه شورای شهر اردبیل مشخص می شود.

بیوگرافی سلیم موذن زاده اردبیلی

سلیم مؤذن زادهٔ اردبیلی (۱۳۱۵-۱۳۹۵) یکی از مداحان ایرانی به زبانهای ترکی، فارسی و عربی بود که در سال ۱۳۱۵ خورشیدی در شهر اردبیل زاده شد. وی که بیش تر نوحه هایی را به زبان ترکی آذربایجانی سروده، به زبان های فارسی و عربی نیز تسلط داشت. پدرش شیخ عبدالکریم مؤذن زادهٔ اردبیلی نخستین مؤذن رادیوی ایران است و برادرش رحیم مؤذن زادهٔ اردبیلی نیز از مؤذنان اسلامی است. سلیم مؤذن زاده در مراسم ختم حیدر علی اف رئیس جمهور پیشین جمهوری آذربایجان برای اجرای نوحه دعوت شده بود.

4424257

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

عکس سلیم موذن زاده اردبیلی  در مراسم ختم حیدر علی اف رئیس جمهور پیشین جمهوری آذربایجان

موذن زاده بطور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرده بود و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه های او از زمان پیدایش ضبط صوت تاکنون به زبان های ترکی، فارسی و عربی موجود است.

سلیم، صدای خوب در مداحی را از رشته های هنری ظریف توصیف می کند که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریرهای مناسب لازمه این هنراست.

وی که خود علاوه برحفظ روش های قدیمی، سبک های جدیدی با اصالت فرهنگی را در نوحه خوانی و مداحی ابداع نموده، گفته است:صدای من در برابر صدای پدرم مانند قطره ای است درمقابل دریا.

موذن زاده در حضور آیت الله طباطبایی مفسر تفسیر المیزان نیز مداحی داشته اند که ایشان از موذن زاده تقاضای مداحی عربی میکرده است.

4424257

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

عکس جوانی سلیم موذن زاده اردبیلی

برترین آثار سلیم موذن زاده اردبیلی در دنیای مداحی

به گفته کارشناسان اگر آثار او از طریق سازمان های دولتی ثبت و حق تکثیر در آنها لحاظ می شد فقط کاست “زینب زینب” ایشان که در سال ۱۳۶۳ در یک هیآت عزاداری محلی اجرا شده است شاید بیش از ده میلیارد تومان برای ایشان سود دهی داشت در حالی که تمامی اجراهای ایشان بدون ذره ای چشم داشت مالی در اختیار عشاق امام حسین قرار دارد. به گفته مردم استان اردبیل در دهه ۶۰ ایشان بیش از ۵ ساعت در اوج می خواند و بیش از ۱۵ ساعت پی در پی مداحی می کردند که در نوع خود بی نظیر است.

اساتید موسیقی دانشگاه های کشور آذربایجان صدای ایشان را لاهوتی میدانند و به گفته ایشان در هر ۱۰۰ سال یکبار همچین صدائی در جهان پدیدار میگردد که در نوع و سبک و قدرت صدا ایشان را جزء عجائب قرن دانسته اند. اساتید فن نام او را همردیف استاد عبدالباسط در زمینه تلاوت قرآن و استاد شجریان در زمینه اجرای سنتی ایرانی همچنین استاد سلیم موذن زاده را درزمینه مداحی جزو عجائب روزگار دانسته اند.

4424257

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

سلیم موذن زاده اردبیلی در کنار آقای روحانی رئیس جمهور

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

عکس یادگاری سلیم موذن زاده اردبیلی و علی دایی

ودود موذن زاده پسر سلیم موذن زاده اردبیلی

تنها موروثی بودن صدای خوش در خانواده نمی تواند معیار ارزیابی آوازخوانی یک خواننده باشد اما «ودود موذن زاده »در کنار نقاشی و مجسمه سازی حرفه ای به آواز ردیف – دستگاهی ایرانی و موسیقی خطه آذربایجان از جمله موقام ها و عاشیقی مسلط است و قدرت حنجره اش به او اجازه می دهد صدای خوش موروثی خاندانش را به بهترین شیوه به علاقه مندان ارائه کند. فرزند مداح بزرگ ایران سلیم موذن زاده، شیوه پدر در موسیقی، مداحی، را هرچند ادامه نداده است اما آنچنان قابلیت های خود را در آواز نشان داده که افتخاری محسوب می شود.

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

عکس ودود فرزند سلیم موذن زاده اردبیلی

مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی + عکس

4424257

حنجره سلیم موذن زاده اردبیلی روزی ۵ ساعت وقف می‌شد

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

سلیم معتقد بود:  اگر من، رحیم و برادرانم اذان گفته‌ایم و دل‌های مردمان مومن را منقلب کرده‌ایم، به مدد انفاس پاک نبوی است و توجهات ویژه اهل بیت و امام حسین (ع).

سلیم در منزل پدری‌اش زندگی می‌کرد. خودش می‌گفت که با زحمت و تلاش بسیار سعی کرده است این خانه با همان شکل قدیمی‌اش باقی بماند و همیشه مجلس وعظ و عزا در خانه برپا بود.

او درباره کودکی‌اش گفته است: «صدای خوش یک امر موروثی در خانواده ماست. پدرم در عزای حسین (ع) نوحه می‌گفت و نوحه می‌خواند؛ اما چیزی که او را در درجه‌ای برتر قرار می‌دهد، آشنایی کامل او به موسیقی است. او در ردیف و گوشه‌های موسیقی ید طولایی داشت و ما را نیز آموزش می‌داد. من هر چه در این زمینه یاد گرفته‌ام از ابوی است. ایشان موسیقی را در نهایت دقت و ملاطفت به ما یاد می‌دادند. ما در دوران کودکی در مکتب میرزاعزیز درس می‌خواندیم که مکتبی بود واقع در منطقه یساول. مداحان بسیاری در آنجا مشغول تحصیل بودند: حاج محمد تمدن، حاج رحیم موذن و دیگران؛ در واقع، رفتن به آن مکتب و تحصیل در آن به مثابه تحصیل در دانشگاه بود؛ چراکه میرزا عزیز هم ادب و ایمان می‌آموختند و هم موسیقی و آواز یاد می‌دادند. هر کس صدای خوبی داشت و به آن مکتب می‌آمد، باید با دستگاه‌های موسیقی هم آشنایی پیدا می‌کرد تا در کارش موفق باشد و نیز مقاتل مستند را مطالعه می‌کرد.»

او صدای خوب در مداحی را یکی از رشته‌های هنری ظریف می‌دانست که ملاحت، زیر و بم، ادای کلام و تحریرهای مناسب لازمه آن است. خودش درباره رفت و آمدش با اهالی موسیقی گفته بود: «من در محضر استاد جلیل شهناز بوده‌ام و از محضر تاج اصفهانی استفاده کرده‌ام. از مرحوم اقبال آذر هم استفاده‌ها کرده و حظ‌ها برده‌ام. در سفری که به باکو داشتم، با استادان موسیقی آذربایجان که واقعا استاد صدا و آواز هستند، دیدار داشتم. هابیل علی‌اف و آقاخان عبدالله‌اف از صدای من تعریف می‌کردند و من هم همه این‌ها را مدیون توجه حضرت سیدالشهدا هستم.»

موذن‌زاده که بر یادگیری فنون آوازی توسط مداحان تاکید داشت، خودش علاوه بر حفظ روش‌های قدیمی، سبک‌های جدید در عین حال با اصالت را در نوحه‌خوانی و مداحی ابداع کرده، گفته است: «صدای من در برابر صدای پدرم مانند قطره‌ای است درمقابل دریا… بهترین صدا آن است که باعث آزار شنونده نشود، بلکه عامل جذب او باشد. گاه مداحانی می‌بینیم که بدون دانستن فنون آواز و موسیقی و رعایت قواعد کلامی، با صدای آزاردهنده‌ای، مداحی می‌کنند.»

او در حضور آیت‌الله علامه طباطبایی مفسر  تفسیر المیزان نیز مداحی داشته که به زبان عربی اجرا شده است.

در  سال  ۱۳۹۲ اذان سلیم موذن‌زاده اردبیلی، برای نخستین بار در تاریخ رادیو و تلویزیون‌های جمهوری آذربایجان از شبکه ANS باکو پخش شد. همچنین وی در ۷۸ سالگی در دستگاه بیات ترک اذان گفت. ویژگی این اذان، استفاده از سه بیت اشعار فارسی «شهریار» در فلسفه اذان در مقدمه و اجرای ترجمه فارسی عبارات در قالب یک بیت شعر فارسی است.

حاج‌سلیم، به طور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرد و بیش از دو هزار عنوان کاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط صوت تا کنون به زبان‌های عربی، فارسی و ترکی به یادگار مانده است.

موذن‌زاده با معرفی خود به عنوان «نوکر پیر آستان اهل بیت (ع) » گفته بود: « حنجره من یک موهبت الهی و وقف سیدالشهداست و استفاده از آن در زمینه‌های غیر از این صحیح نیست.»

سلیم مؤذن‌زاده در مراسم ختم حیدر علی‌اف رییس‌جمهور پیشین جمهوری آذربایجان برای اجرای نوحه دعوت شده بود.

این موذن و مداح اهل بیت (ع) سرانجام صبح ۲ آذرماه ۹۵ در سن ۸۰ سالگی در منزل شخصی‌اش درگذشت و لحن داوودی‌اش جاودانه شد.

4424257

گزارش تصویری از مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی + عکس

%d8%b3%d9%84%db%8c%d9%85-%d9%85%d9%88%d8%b0%d9%86-%d8%b2%d8%a7%d8%af%d9%87

عکس های مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی

سایت در حال بروز رسانی می باشد ……….

4424257

گزارش تصویری از مراسم تشییع جنازه سلیم موذن زاده اردبیلی + عکس

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme