خانه / بارداری و نوزاد / انواع تست بارداری و حاملگی | عکس و روش تست بارداری

انواع تست بارداری و حاملگی | عکس و روش تست بارداری

انواع تست بارداری و حاملگی | عکس و روش تست بارداری

تست-بارداری-و-حاملگی-عکس

تستهای تشخیص حاملگی خانگی، بیبی چک، تست بارداری

چگونه باید از تستهای حاملگی خانگی استفاده کرد؟
تستهای حاملگی خانگی، وجود یکی از هورمونهای نشانگر حاملگی به نام “گونادوتروپین جفتی انسان” یا hCG را در ادرار نشان می دهد…

این هورمون که توسط سلولهای جفت تولید می شود، ابتدا هنگامی که تخمکِ بارور شده، در رحم جای می گیرد (تقریبا شش روز پس از حامله شدن)، در جریان خون شما وارد می شود. سپس میزان هورمون hCG در طی هفته های بعدی در بدن به سرعت افزایش پیدا کرده و مقدار آن هر دو روز دو برابر می شود. ۱۴ روز پس از حاملگی (یعنی تقریبا همان زمانی که شما انتظار دارید پریود بعدی شروع شود)، برخی از تستهای حاملگی ممکن است بتوانند این هورمون را در ادرار شما تشخیص داده و نتیجه مثبت برای حاملگی را اعلام کنند. اما بر خلاف ادعاهای تهیه کنندگان آنها، این تستها غالبا آنقدر دقیق نیستند که بتوانند حاملگی را در این مرحله تشخیص دهند. در واقع، اگر یک هفته دیگر هم (پس از زمانی که انتظار داشته اید پریود بعدی آغاز شود) صبر کنید، می توانید امید داشته باشید که نتیجه دقیق تری از این تستها به دست آورید.

 

اگر در اولین روزی که انتظار پریود شدن را داشته اید اما پریود نشده اید از این تستها استفاده کنید، نتیجه تا چه حد دقیق خواهد بود؟
اکثر این تستها ادعا می کنند که بیش از ۹۹% دقت دارند، یعنی به طور ضمنی بیان می کنند که شما همین که زمان پریود بعدی تان فرا رسید اما پریود نشدید، می توانید از این تستها استفاده کنید؛ اما تحقیقات نشان داده است که این ادعاها چندان هم صحیح نیستند. واقعیت این است که میزان hCG در ادرار در روزهای پس از لقاح، در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است از انواع تست های موجود در بازار، یک یا تعداد کمی از آنها به اندازه کافی دقیق باشد که بتواند در اولین روز از پریود بعدی، سطح هورمون hCG را تشخیص داده و نتیجه مثبت بدهد. در واقع علت اصلی این است که حساسیت برخی از این تستها بقدری نیست که بتواند به آن مقداری از این هورمون که در ادرار خانمهای حامله در اولین روز از پریود بعدی شان وجود دارد، واکنش نشان دهد. اکثر این تستها در روز اول از موعد پریود بعدی، تنها قادرند ۱۶% از حاملگی ها را تشخیص دهند؛ هر چند یک هفته بعد از موعد پریود بعدی، اکثر این تستها می توانند نتیجه مثبت حاملگی را ارائه دهند.

پس چگونه این تستها می توانند ادعای دقت در همان روزهای اول باردار شدن را داشته باشند؟
در واقع آنها چنین ادعایی ندارند. آنها صرفا ادعا می کنند که در مجموع “بیش از ۹۹% دقت دارند”، سپس به طور جداگانه می گویند که می توانید در اولین روز از موعد پریود بعدی، از این تستها استفاده کنید. در صورتی که تهیه کنندگان یک تست بخواهند از برچسب “دقت بیش از ۹۹%” بر روی تست حاملگی خانگی خود استفاده کنند باید نشان دهند که نتیجه این تست در آزمایشگاه، مشابه با نتیجه سایر تستهای موجود یا حتی بهتر از آنها است. از آنجا که تستهای موجود دقیق تر از تستهای قدیمی هستند، تعجبی ندارد که بتوانند به این ادعاهای خود جامه عمل بپوشانند؛ اما توجه داشته باشید که این تستها ممکن است نتوانند حاملگی را در اولین روز از موعد پریود بعدی تشخیص دهند در حالیکه با گذشت زمان این امکان وجود دارد.

چگونه می توانم تشخیص دهم که کدام تستها بهتر و دقیق تر هستند؟
به سادگی نمی توان به این سوال پاسخ داد. هر روزه محصولات جدیدی به بازار می آیند و تستهای فعلی نیز پیشرفته تر می شوند.

به همراه برخی از این تستها، اطلاعاتی نیز در مورد میزان “حساسیت” و “دقت” تست ارائه شده است. میزان حساسیت تست بدین صورت ارائه می شود: حداقل میزان غلظت hCG (بر حسب میلی واحد در یک میلی لیتر از ادرار) که تست قادر به تشخیص دادن آن است. به عنوان مثال، تست حاملگی که ادعا می کند می تواند میزان ۲۰ mIU/ml از hCG را تشخیص دهد، باید دقیق تر از تستی باشد که می گوید می تواند میزان ۵۰ mIU/ml را تشخیص دهد. متأسفانه باید گفت که نمی توان به این اطلاعات چندان اعتماد کرد، زیرا انواع مختلفی از hCG وجود دارد و این اعداد لزوما بیانگر توانایی تشخیص نوعی از hCG نیست که در اوائل بارداری در ادرار دیده می شود.

چگونه می توانم از تست حاملگی خانگی استفاده کنم؟
ابتدا تاریخ انقضاء محصول را نگاه کنید، خصوصا اگر مدتی از خرید آن گذشته است، تا مطمئن شوید که هنوز می توانید از آن استفاده کنید. اگر محصول را در محل مرطوب یا گرم مانند حمام نگهداری کرده باشید، ممکن است فاسد شده و دیگر امکان استفاده از آن وجود نداشته باشد؛ پس بهتر است آن را دور بیندازید و یک تست جدید بخرید. هنگامی که می خواهید از تست استفاده کنید، دستورالعمل نحوه استفاده از آن را به دقت مطالعه کنید، زیرا نحوه استفاده از محصولات مختلف ممکن است متفاوت باشد. در اکثر این قبیل از تستها باید نمونه ادرار خود را در یک ظرف بریزید و سپس نوار کاغذی مخصوص را در آن فرو کنید. ممکن است در برخی دیگر با استفاده از قطره چکانی که در کنار محصول به شما داده شده است، چند قطره از آن را در سوراخی که روی دستگاه تعبیه شده است، بریزید. در برخی دیگر از تستها می توانید مستقیما روی کاغذ مخصوص ادرار کنید. در بعضی هم می توانید از هر کدام از دو روش که مایل هستید استفاده کنید.

همچنین نحوه نمایش نتیجه نیز در این تستها متفاوت است: برخی از آنها نوارهای باریک صورتی یا آبی رنگ را بر روی کاغذ تست نمایش می دهند، اما برخی دیگر ممکن است علامت مثبت یا منفی را بر روی یک پنجره نمایش دهند. در اکثر این تستها، یک نشانگر کنترل نیز وجود دارد که نشان می دهد آیا نتیجه تست معتبر است یا نه. اگر این نشانگر تغییر رنگ ندهد بیانگر آن است که نتیجه تست معتبر نیست. شاید به علت فاسد شدن یا دلایلی از این قبیل باشد و ممکن است نتیجه بارداری به دست آمده از آن واقعا اشتباه باشد. در صورتی که چنین اتفاقی افتاد، می توانید با فروشنده کالا تماس گرفته و بخواهید که یک تست جدید برایتان بفرستند، هر چند ممکن است رسیدن این تست جدید مدتی طول بکشد و شما نتوانید به سرعت از آن استفاده کنید. اکثر تستها عنوان می کنند که نتیجه تست ظرف ۵ دقیقه مشخص می شود، هرچند که ممکن است برای گرفتن نتیجه مثبت مجبور باشید تا ۱۰ دقیقه نیز صبر کنید.

آیا ممکن است نتیجه تست منفی باشد، اما باردار باشید (یعنی نتیجه منفی کاذب به دست بیاید)؟
در صورتی که نتیجه تست منفی باشد و در صورتی که هنوز پریود نشده اید، چند روز یا یک هفته دیگر صبر کرده و مجددا از تست استفاده کنید. شاید تخمک گذاری دیرتر از زمانی که تصور می کرده اید انجام شده باشد و در نتیجه هنوز برای انجام تست حاملگی بسیار زود باشد. برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید از اولین ادرار خود در صبح استفاده کنید، زیرا ادرار در آن زمان بیشترین غلظت را دارد.

توجه داشته باشید که نتیجه منفی لزوما به معنای حامله نبودن نیست. در صورتی که در موعد مقرر پریود نشدید، ممکن است حامله شده باشید؛ پس بهتر است از مصرف دارو و سایر کارهایی که در دوران حاملگی خطرناک است خودداری کنید. در صورتی که تا یک هفته بعد پریود نشدید و نتیجه تست هم هنوز منفی بود، بهتر است به ملاقات پزشک خود بروید تا علت این امر مشخص شود.

آیا ممکن است نتیجه تست مثبت باشد، اما باردار نباشید (یعنی نتیجه مثبت کاذب به دست بیاید)؟
بله؛ نتیجه مثبت کاذب هم ممکن است مشاهده شود و این یعنی نتیجه تست مثبت باشد، اما شما حامله نباشید. در صورتی که شما نتیجه مثبت زودهنگام از تست بگیرید و کمی بعد هم پریود شوید، ممکن است دچار عارضه “حاملگی شیمیایی” شده باشید. این بدان معناست که یک تخمک بارور شده به رحم منتقل شده و سپس به اندازه ای رشد کرده است که هورمون hCG تولید کند؛ اما پس از آن، رشد تخمک بنا به دلایلی متوقف شده است. این اتفاق برای ۲۰ تا ۵۰ درصد از تخمکهای بارورشده می افتد، که دلیل آن ممکن است غیرطبیعی یا ناسالم بودن تخمک یا عدم توانایی آن برای رشد و تبدیل شدن به جنین، باشد. در این حالت، شما دوباره پریود خواهید شد، هرچند این دوره پریود ممکن است کمی دیرتر شروع شده و خونریزی شما نیز بیشتر از حد معمول باشد. در گذشته که تستهای حاملگی به اندازه امروز دقیق نبودند، این حاملگیهای شیمیایی هیچ وقت تشخیص داده نمی شدند. به همین دلیل، برخی از متخصصان بر این باورند که بهتر است تا یک هفته پس از موعد مقرر پریود بعدی خود نیز صبر کنید و سپس تست حاملگی را انجام دهید تا نتیجه دقیق تری به دست بیاورید.

توجه داشته باشید که در “بارداری خارج رحمی” (یعنی زمانی که تخمک بارور شده در جایی غیر از دیواره رحم قرار گرفته باشد)، ممکن است نتیجه مثبت یا منفی از تستهای حاملگی به دست بیاید. در صورتی که درد در ناحیه شکم یا خونریزی غیرطبیعی مشاهده کرده اید (صرف نظر از نتیجه تست حاملگی)، با پزشک خود تماس بگیرید.

تستهای حاملگی خانگی با تستهایی که در مطب پزشکان یا ماماها انجام می شود، چه تفاوتی دارند؟
در برخی از کلینیکها، دقیقا از همان تستهای خانگی استفاده می شود. پزشکان و ماماها، زمانی که می خواهند مقدار دقیق hCG در خون شما یا تغییرات مقدار آن در طول زمان را بدانند، مثلا زمانی که به سقط جنین مشکوک باشند، از آزمایش خون بارداری استفاده می کنند. در این آزمایش تنها به یک جواب مثبت یا منفی اکتفا نمی شود و مقدار دقیق نوعی از hCG بنام “بتا” در خون اندازه گیری می شود.

تست حاملگی خانگی را از کجا می توانم خریداری کنم؟
شما می توانید این تستها را از اکثر داروخانه ها تهیه نمایید، و برای خریداری آنها به نسخه پزشک نیاز نخواهید داشت. اما دقت کنید که در برخی بسته ها ممکن است بیشتر از یک تست وجود داشته باشد که اگر آنها را بخرید، معامله بهتری انجام داده اید!

 

تست-بارداری-و-حاملگی-عکس

چه زمانی برای تست بارداری مناسب است؟

دقت داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه دقیق تر تست خانگی بارداری از طریق ادرار، زمان استفاده از تست بسیار اهمیت دارد. به طور کلی می توان گفت بیشتر تست های خانگی نتیجه دقیقشان را حداقل یک هفته بعد از تاخیر در قاعدگی می دهند.

پیشرفت سطح بهداشت و سلامت کشور یکی از بزرگ ترین هدیه های علم پزشکی امروزی است. در زمان های قبل، نداشتن آگاهی علمی و همچنین کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی باعث می شد گاهی زنان با گذشت سه ماه یا بیشتر از شروع بارداری، از آن مطلع نباشند.

 

اما امروزه دسترسی به انواع راه های پیشگیری از بارداری و از طرف دیگر وجود آزمایشات و تست های تشخیص بارداری، به زن و شوهر این امکان را می دهد که با داشتن بارداری های برنامه ریزی شده و نیز کنترل صحیح بارداری، از خطرات تهدیدکننده سلامت خانواده در امان باشند.

 

آیا می دانید تست های تشخیص بارداری چگونه عمل می کنند؟

تست های بارداری امروزی بر اساس تعیین مقدار هورمون گونادوتروپین جفتی انسان یا همان (hCG) عمل می کنند. این هورمون دقیقا بعد از جایگزینی تخمک بارور شده در دیواره رحم ترشح می شود و نقش بسیار مهم در حمایت از بارداری و سلامت جنین بر عهده دارد. این هورمون با تحریک ترشح هورمون های پروژسترون و استروژن ایفای نقش می کند.

 

دو نوع تست تشخیص بارداری اصلی وجود دارد:  تست ادراری و تست خونی.

 

تست ادراری می تواند علاوه بر مرکز درمانی در خانه نیز انجام شود. بیشتر خانم ها با مشاهده تاخیر در قاعدگی و احتمال بارداری، اول از همه این تست خانگی را انتخاب می کنند که روشی راحت و سریع است. این تست خانگی بارداری را می توانید از داروخانه بخرید.

اگر صبح و بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب تست خانگی بارداری از طریق ادرار را انجام دهید، نتیجه آن دقیق تر خواهد بود، زیرا ادرار در این زمان غلیظ تر است

دقت داشته باشید دستورالعمل استفاده از این تست ها را به دقت مطالعه کنید تا نتیجه ی به دست آمده نتیجه ای دقیق باشد. در ادامه لازم است شما نتیجه ی این تست را به پزشک اطلاع دهید تا در صورت لزوم تست های قطعی تر تشخیص بارداری برای شما انجام شود.

 

تست های خونی روش دیگری هستند که قطعا توسط پزشک انجام می شوند. بدون شک موارد مصرف آنها کمتر از تست های ادراری است، چون همانطور که گفتم بیشتر خانم ها ابتدا از تست ادراری استفاده کرده و در صورت لزوم برای تست خونی مراجعه می کنند.

 

دقت تست خونی در تشخیص بارداری بالاتر از تست ادراری بوده و حتی شش تا هشت روز بعد از تخمک گذاری نیز می تواند به کار برود. البته همانطور که می دانید نتیجه ی این تست چند روز بعد به دست شما خواهد رسید.

 

تست-بارداری-و-حاملگی-عکس

چه زمانی باید این تست ها را انجام داد و چه قدر دقیق هستند؟

دقت داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه دقیق تر تست خانگی بارداری از طریق ادرار، زمان استفاده از تست بسیار اهمیت دارد. به طور کلی می توان گفت بیشتر تست های خانگی نتیجه دقیقشان را حداقل یک هفته بعد از تاخیر در قاعدگی می دهند، یعنی دقیقا دو هفته بعد از تخمک گذاری.

 

پس از روز اول تاخیر در بارداری حداقل یک هفته صبر کنید و بعد تست را انجام دهید. اگر صبح و بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب این تست را انجام دهید، نتیجه آن دقیق تر خواهد بود، زیرا ادرار در این زمان غلیظ تر است.

 

البته برخی تست های بارداری از بقیه حساس تر و دقیق تر هستند. این تست ها قادر هستند افزایش هورمون hCG را حتی چهار تا هفت روز بعد از لانه گزینی تخم در رحم تشخیص دهند. اما دقت داشته باشید که اگر این تست را خیلی زود انجام دهید، حتی اگر از یک تست خوب هم استفاده کنید، سطح هورمون hCG آنقدر بالا نخواهد بود که تشخیص داده شود. پس نتیجه تست بارداری به خطا منفی گزارش خواهد شد و ممکن است نتوانید اقدامات لازم بعدی برای مراقبت از خود و تضمین سلامت فرزندتان را که از همان روزهای اول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به عمل آورید.

 

دقت تست های خانگی حدود ۹۷ درصد گزارش شده است. البته به طور قطع تست خونی دقیق تر خواهد بود، اما به هر حال در برخی موارد احتمال خطا در هر دو تست وجود دارد.

 

به طور کلی می توان گفت دقت تست های خانگی به عوامل زیر بستگی دارد:

– دقت موقع انجام تست و دستورالعمل های درج شده بر روی آن

– زمان تخمک گذاری در دوره قاعدگی و اینکه چه زمانی لانه گزینی تخم صورت گرفته باشد

– چه مدت بعد از بارداری تست انجام شده است

– میزان دقت و کیفیت خود تست بارداری که از داروخانه تهیه شده است.

 

تست-بارداری-و-حاملگی-عکس

کدام یک از تست‌های بارداری قابل اعتماد هستند ؟

بسیاری از خانم‌ها به دنبال راهی قابل اعتماد برای اطمینان از باردار بودن‌شان هستند. آنها می‌خواهند خیلی زودتر از آزمایشگاه از نتیجه باخبر شوند و بدانند که به زودی مادر می‌شوند یا نه. از سوی دیگر در میان روش‌های مختلفی که برای این کار وجود دارد، سردرگم هستند و نمی‌دانند روش درست کدام است. دکتر نسرین زارع‌پور، متخصص زنان و زایمان درباره انواع روش‌های تست‌ بارداری براساس سؤالی که یکی از خوانندگان از مجله سیب سبز پرسیده‌اند، توضیح می‌دهد.

آزمایش خون قابل اعتماد است
روند تشخیص حاملگی معمولا زمانی آغاز می‌شود که فرد با علائم بارداری و احتمالا نتیجه مثبت تست ادراری خانگی مراجعه می‌کند که در این افراد از تست تائیدی HCG در خون استفاده می‌شود. تعدادی از نشانه‌ها و علائم بالینی هستند که بر مراحل اولیه حاملگی دلالت دارند ولی هیچ‌کدام جز آزمایش خون، علت قطعی بارداری نیستند. HCG هورمونی است که به اصطلاح، هورمون حاملگی نامیده می‌شود و کشف آن در خون و ادرار مادر ، پایه و اساس تست‌های هورمونی حاملگی است. این هورمون تقریبا به طور انحصاری در جفت تولید می‌شود ولی به مقدار بسیار کم در بافت‌های مردان و همچنین در زنان غیرحامله نیز تولید می‌شود. با وجود این، شناسایی HCG در خون یا ادرار، تقریبا همیشه نشانه حاملگی است.

دلایل منفی بودن تست چیست؟
مهم‌ترین دلیل که ممکن است تست خانگی منفی باشد این است که شما اصلا باردار نیستید. احتمال دیگر این است که تخمک‌گذاری‌ دیرتر از موعدی که محاسبه کردید، اتفاق افتاده باشد و هنوز در اوایل بارداری به سر می‌برید. در ۱۰ درصد موارد نتیجه تست منفی است زیرا هورمون آن کم است. چنانچه تست‌تان منفی بود اما همچنان عادت ماهانه نشدید ۳ روز بعد آن را تکرار کنید.

زمان مناسب استفاده از تست‌ها چه موقع است؟
درصورت استفاده از تست‌های حساس، مولکول کامل HCG در پلاسمای زنان حامله ۸ تا ۹ روز بعد از تخمک‌گذاری قابل تشخیص است، بنابراین احتمالا این هورمون در زمان لانه‌گزینی، وارد جریان خون مادر می‌شود و میزان آن در خون، به سرعت افزایش یافته و تقریبا هر ۲ روز مقدار آن دوبرابر می‌شود و بیشترین مقدار آن در هفته‌های ۸ تا ۱۰ حاملگی حاصل می‌شود. تفاوت چشمگیری در میزان محاسبه شده HCG سرم بین روش‌های مختلف سنجش که تعداد آنها به بیش از ۱۰۰ عدد می‌رسد، به چشم می‌خورد. حداکثر میزان HCG خون بین روزهای ۶۰ تا ۸۰ بعد از آخرین قاعدگی دیده می‌شود و تقریبا ۱۰۰هزار میلی یونیت در میلی‌لیتر است. تقریبا در هفته‌های ۱۰ تا ۱۲ حاملگی میزان این هورمون کاهش پیدا می‌کند و حدود هفته ۱۶ به کمترین حد خود می‌رسد و در بقیه دوران حاملگی در همین حد پایین حفظ می‌شود.

روش‌های مختلف کدام است؟
ادرار مادر حاوی همان انواع محصولات تجزیه HCG است که در خون یافت می‌شود. برای سنجش سرمی و ادراری HCG، روش‌های متنوعی در آزمایشگاه‌ها وجود دارند که در هر یک از آنها از ترکیبی از آنتی بادی‌ها که اندکی متفاوتند استفاده می‌شود. یکی دیگر از روش‌های رایج برای تشخیص و تعیین مقدار HCG، روشی است که حساسیت تشخیص آزمایشگاهی آن در حد یک میلی یونیت در میلی لیتر و نتیجه مثبت کاذب تست HCG بسیار نادر است. البته انواع خانگی تست‌های حاملگی وجود دارند.

 

در یک بررسی انجام شده، ۱۶ کیت خانگی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که فقط ۵ درصد آنها دارای معیارهای لازم بودند و میزان بالایی از نتایج منفی کاذب در این کیت‌های خانگی وجود داشت و فقط ۱۵درصد حاملگی‌ها را در زمان قاعدگی فراموش شده، می‌توانستند شناسایی کنند. بنابراین در این تحقیق، کاربرد تست‌های خانگی را تا حدودی زیر سؤال بردند و در مواردی که تشخیص حاملگی بسیار حساس است، به خصوص در بارداری‌های خارج از رحم به دلیل موارد زیاد مثبت و منفی کاذب این تست‌های خانگی‌، توصیه می‌شود از تست‌های انجام شده روی خون مادر استفاده شود تا هرچه سریع‌تر اقدامات لازم صورت گیرد.

 

تست-بارداری-و-حاملگی-عکس

 

آیا تست بارداری قابل اعتماد است؟

این تست‌ها با اندازه‌گیری میزان نوعی هورمون‌ بارداری در ادرار، تا ۹۹ درصد می‌توانند نشان دهند خانمی باردار است یا خیر. با توجه به کیفیتی که این تست دارد، می‌توان آن را از روز اول عقب‌کرد پریود یا سه روز قبل از آن استفاده کرد و جواب گرفت. اما آیا می‌دانید این تست‌ها دقیقا چطور عمل می‌کنند و مناسب چه افرادی هستند؟

تست‌ها چطور کار می‌کنند؟

این تست‌ها می‌توانند وجود یک هورمون خاص بارداری به نام b-HCG را در ادرار تشخیص دهند. این هورمون در ابتدا توسط تخمک و سپس جفت ترشح می‌شود و وجود آن در ادرار نشانه بارداری است.

 

به عبارت دیگر، این هورمون توسط سلول‌هایی که در آینده جفت را تشکیل می‌دهند، به محض اینکه رویان در جداره رحم جا گرفت، ترشح می‌شود. این هورمون در زنان غیرباردار وجود ندارد و ۸ روز بعد از لقاح وجود آن قابل‌تشخیص است.

 

میزان هورمون HCG هر ۲ تا ۳ روز دو برابر می‌شود و در هفته ۱۲ بارداری به حداکثر خود یعنی به ۷ می‌رسد. بعد از آن شروع به کاهش می‌کند و به دلیل همین پایین آمدن است که حالت تهوع زن باردار در سه ماهه نخست بارداری کم‌کم متوقف می‌شود.

 

با این حال حتی بعد از این مدت هم به کمک یک آزمایش خون یا ‌آزمایش ادرار می‌توان وجود آن را در خون تشخیص داد.

 

وقتی تست بارداری را در ادرار قرار می‌دهید، رنگ تست تغییر می‌کند و بر اساس دستورالعملی که روی بسته درج شده، می‌توانید بفهمید تغییر رنگ نوار به چه معنی است.

در صورتی که به درستی از تست استفاده کنید و تستی که تهیه کرده‌اید مربوط به کمپانی معتبری باشد، تا ۹۹ درصد جواب آن صحیح است

در صورتی که جواب تستی مثبت بود، به یقین شما باردار هستید، اما اگر جواب منفی بود ممکن است باردار نباشید، یا اینکه زودتر از موقع از تست استفاده کرده باشید، پس بهتر است مدتی بعد دوباره آزمایش را تکرار کنید.

 

چه زمانی از تست بارداری استفاده کنیم؟

بهترین کار این است که منتظر نمایان شدن علائم بارداری بنشینید! با قطع عادت ماهانه و آغاز حالت تهوع، می‌توانید از این تست‌ها استفاده کنید، اما خیلی عجله نکنید، چون اگر پیش از موقع استفاده کنید، احتمال جواب منفی زیاد است.

 

برخی افراد بعد از رابطه زناشویی بدون پیشگیری، از تست‌های بارداری استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند باردار نیستند. در حالی که این کار بی‌فایده است.

 

بعد از اینکه لقاح صورت می‌گیرد، ۶ تا ۷ روز طول می‌کشد تا تخمک‌ بارورشده به رحم برسد و لانه‌گذاری کند و هورمون بارداری ترشح شود. حتی بعد از ۶ تا ۷ روز هم میزان این هورمون آنقدر نیست که بارداری را نشان دهد.

بعد از ۱۰ روز که از لقاح گذشت و هورمون به اندازه کافی ترشح شد، می‌توانید از تست‌های بارداری برای تشخیص اینکه باردار هستید یا خیر استفاده کنید

توجه:

بعد از سقط جنین یا کورتاژ تا هفته‌ها میزان این هورمون در بدن مادر بالا می‌ماند و تست‌های بارداری ممکن است جواب مثبت را نشان دهند. پس مراقب باشید این جواب مثبت می‌تواند هم نشانه بارداری مجدد شما باشد، هم به اشتباه به دلیل بالا بودن هورمون در اثر سقط قبلی باشد.

چطور از تست بارداری استفاده کنیم؟

تست‌های بارداری حاوی پادتن‌هایی هستند که در مواجهه با هورمون بارداری عکس‌العمل‌ نشان می‌دهند. یک خط آبی یا دو خط قرمز یا… می‌تواند نشانه باردار بودن یا نبودن شما باشد.

از آنجا که این علائم با توجه به مارک تست متفاوت است، بهترین کار، مطالعه دستورالعمل قیدشده روی جعبه تست است. در حال حاضر حتی تست‌هایی وارد بازار شده‌اند که می‌توانند تاریخ بارداری شما را هم مشخص کنند.

روی اکثر تست‌های بارداری در مورد زمانی که در طول روز باید مورد استفاده قرار گیرد، مطلبی درج نشده است.

در طول شبانه روز گاهی میزان هورمون در ادرار بسیار زیاد است و در صورتی که باردار باشید احتمال دیدن جواب مثبت بیشتر است.

خوردن مایعات زیاد قبل از انجام تست سبب رقیق شدن ادرار می‌شود و در این حالت ممکن است جواب تست درست نباشد.

 

آیا قابل اطمینان هستند؟

جواب مثبت این تست‌ها تا ۹۹ درصد قابل‌اطمینان است. اما اگر جواب منفی دیدید و حس می‌کنید باردار هستید، می‌توانید یک آزمایش خون هم بدهید. میزان هورمون بارداری در خون بیش از ادرار است.

 

تست-بارداری-و-حاملگی-عکس

نکاتی مهم در مورد تست حاملگی

بارداری یکی از حساس‌ترین دوران زندگی هر خانمی‌ است؛ دوران حساسی که با سفارش‌ها و توصیه‌های اطرافیان، گاهی حساس‌تر و نگران‌کننده‌تر هم می‌شود….

 

این حساسیت و نگرانی در بارداری اول و زمانی که مادر تجربه چندانی ندارد و تحت‌تاثیر حرف‌های دیگران قرار می‌گیرد، بیشتر و بیشتر هم می‌شود. به همین دلیل در صفحه «بارداری و زایمان» این شماره آزمونی را تهیه کرده‌ایم تا اطلاعات درستی درباره مصرف صحیح ریزمغذی‌ها در دوران بارداری به دست آورید.

پرسش‌ها

۱٫برای اینکه یک مادر باردار بتواند از تغذیه خوب و کافی جنین خود مطمئن باشد به دریافت چه میزان کالری اضافی در طول روز نیاز دارد؟

الف. ۱۰۰ کالری ب. ۳۰۰ کالری

ج. ۵۰۰ کالری د. ۱۰۰۰ کالری

۲٫نیاز بدن یک مادر باردار به کدام‌یک از ریزمغذی‌های زیر بیش از معمول است؟

الف. کلسیم ب. آهن

ج. اسیدفولیک د. تمام موارد

۳٫مصرف بی‌رویه کدام‌یک از ویتامین‌ها یا موادمعدنی زیر در دوران بارداری می‌تواند برای جنین مضر باشد؟

الف. کلسیم ب. ویتامین E

ج. ویتامین ۶ B د. ویتامین A

۴٫مصرف کدام‌یک از ویتامین‌های زیر می‌تواند حالت تهوع را تا حد قابل‌قبولی در مادران باردار از بین ببرد؟

الف. ویتامین D ب. ویتامین E

ج. ویتامین ۶ B د. ویتامین C

۵٫مصرف کدام‌یک از ریزمغذی‌های زیر می‌تواند به پیشگیری از یبوست در دوران بارداری کمک کند؟

الف. آنتی‌اکسیدان‌ها ب. فیبر

ج. پروتئین د. تمام موارد

۶٫کدام‌یک از ریزمغذی‌های زیر می‌تواند به رشد بهتر مغز جنین کمک کند؟

الف. امگا۳ ب. ویتامین D

ج. ویتامین C د. کلسیم

۷٫بهترین راه برای دریافت ویتامین‌های مورد نیاز بدن در دوران بارداری چیست؟

الف. داشتن رژیم غذایی سالم و سرشار از تمام گروه‌های غذایی

ب. مصرف مکمل‌های ویتامین مخصوص دوران بارداری

ج. هر دو مورد

پاسخ‌ها

 ۱

  •  ۳۰۰ کالری: به طور کلی خانم‌هایی که پیش از بارداری وزن طبیعی داشته‌اند، باید در این دوران با حداکثر ۱۲ تا ۱۶ کیلوگرم اضافه وزن مواجه شوند. خانم‌های لاغر باید حداکثر ۱۴ تا ۲۰ کیلوگرم و خانم‌های چاق هم باید حداکثر ۷ تا ۱۲ کیلوگرم اضافه وزن را در طول دوران بارداری تجربه کنند. این رقم برای خانم‌های خیلی چاق هم باید حداکثر ۷ کیلوگرم باشد. وزن نگرفتن مناسب در دوران بارداری می‌تواند خطر تولد نوزادی با وزن بسیار پایین را تشدید کند.
  • از طرف دیگر وزن‌گیری بیش از اندازه در این دوران هم می‌تواند خطر ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند دیابت را برای مادر در پی داشته باشد. به همین دلیل معمولا به خانم‌هایی با شرایط سالم و طبیعی توصیه می‌شود که برای حفظ سلامت خود و جنین‌شان روزانه حدود ۳۰۰ کیلو کالری انرژی بیشتری را از طریق مصرف مواد غذایی سالم در دوران بارداری (نسبت به قبل از بارداری) دریافت کنند.

 ۲

  • تمام موارد: دریافت کلسیم در دوران بارداری برای رشد استخوان‌های جنین بسیار لازم و ضروری است. هر مادر باردار باید روزانه حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم دریافت کلسیم داشته باشد. شیر، پنیر، کلم بروکلی و غلات کامل جزو منابع خوب دریافت کلسیم محسوب می‌شوند. به علاوه یک خانم باردار باید میزان دریافت آهن بدنش را دو برابر زمان‌های دیگر کند.
  • مصرف روزانه ۳۰ میلی‌گرم آهن به کم‌خون نشدن مادر و جنین و گردش مناسب اکسیژن در خون جنین کمک قابل‌توجهی می‌کند. مصرف گوشت قرمز، اسفناج، نان و غلات سبوس‌دار می‌تواند سطح آهن خون را بالا ببرد. بهتر است این را هم بدانید که خانم‌ها به دریافت روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک پیش از باردارشدن هم نیاز دارند. اسیدفولیک به ایجادنشدن مشکلات مغزی و نخاعی در جنین کمک می‌کند. سبزیجاتی با برگ سبز تیره، میوه‌ها و سبزی‌هایی با رنگ زرد پررنگ و انواع مغزها جزو منابع دریافت اسیدفولیک محسوب می‌شوند. برخی از پزشکان هم به بیماران خود مصرف مکمل‌های ویتامین را برای اطمینان بیشتر از دریافت تمام این ریزمغذی‌های لازم توصیه می‌کنند.

 ۳

  • ویتامین A: دریافت بیش از اندازه ویتامین A به خصوص از منابعی مانند جگر، قرص‌های ویتامین و غلات غنی‌شده در ۳ ماهه اول بارداری می‌تواند باعث ایجاد اختلال در تولد نوزاد شود. حداکثر دریافت ویتامین A باید ۸۰۰۰ (IU واحد بین‌المللی) در طول روز باشد. مادران باردار باید به این نکته توجه داشته باشند که بتاکاروتن موجود در برخی از خوراکی‌ها هم به ویتامین A در بدن تبدیل می‌شود و بتاکاروتن اختلالی را در تولد نوزاد به وجود نمی‌آورد. بنابراین بهتر است به جای خوردن مکمل‌های ویتامین A به مصرف خوراکی‌هایی مانند هویج، سیب‌زمینی شیرین و سبزی‌هایی با برگ سبز تیره روی بیاورند.
  • ویتامین ۶ B: ویتامین ۶ B می‌تواند در تخفیف علایم تهوع در بارداری موثر باشد. به طور طبیعی یک خانم باردار می‌تواند روزی ۲ تا ۳ بار و هر بار به میزان ۲۵ میلی‌گرم ویتامین ۶ Bمصرف کند. البته حواستان باشد که نباید آن را بیش از میزان ذکر شده مصرف کرد.

 ۴

  • فیبر: تغییرات هورمونی و دریافت آهن از طریق مصرف مکمل‌های مختلف از جمله عوامل ایجاد یبوست در بیشتر خانم‌های باردار محسوب می‌شوند. مصرف مقدار مناسبی از انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه می‌تواند علاوه بر تامین ویتامین‌های مورد نیاز بدن، مقدار قابل‌قبولی از فیبر را هم وارد رژیم غذایی مادران باردار بکند و مشکل یبوست را در آنها تا حد زیادی از بین ببرد.

 ۵

  • برای این منظور باید حداقل ۷ تا ۸ وعده در دوران بارداری میوه و سبزی تازه بخورید. نان‌های سبوس‌دار و غلات کامل هم از دیگر منابع دریافت فیبر به شمار می‌روند. هر خانم باردار باید حداقل روزی ۲۸ گرم فیبر در طول روز دریافت کند.

 ۶

  • اسیدهای چرب امگا۳: دریافت اسیدهای چرب امگا۳ که در بیشتر ماهی‌ها هم یافت می‌شود، می‌تواند تاثیر مثبتی بر رشد مغزی جنین داشته باشد. مادران باردار باید حواسشان باشد تا ماهی‌هایی که کمترین سطح جیوه را دارند برای تغذیه خود انتخاب کنند. میگو و ماهی‌های قزل‌آلا و سالمون جزو منابع دریایی خوب دریافت امگا۳ هستند. خانم‌های باردار باید در صورت امکان هفته‌ای ۳بار ماهی یا میگو بخورند. آنها می‌توانند در این دوران با نظر پزشکشان از مکمل‌های امگا۳ هم کمک بگیرند.

 ۷

  • تمام موارد: یک رژیم غذایی سالم، رژیمی است که تمام مواد و گروه‌های غذایی را در بر بگیرد، اما با وجود داشتن رژیمی سالم و کامل باز هم ممکن است مادران باردار با کمبود برخی از ریزمغذی‌ها مواجه باشند. به همین دلیل گاهی پزشکان با توجه به شرایط بیمار خود مصرف یک یا چند عدد از مکمل‌های مخصوص دوران بارداری را به مادران باردار توصیه می‌کنند.

انواع تست بارداری و حاملگی | عکس و روش تست بارداری

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme